Kiiro Rotterdam: het enige echte Japanse Curry House

Bron: de hippe vegetariër

Indiase curry en Thaise curry kennen we natuurlijk, maar wat dacht je van Japanse curry? Een nieuwkomer in Rotterdam is Kirro: het enige echte Japanse Curry House dat wij dusver tegen zijn gekomen in Nederland. Het is een aanrader! Maar wat is nou eigenlijk de basis van Japanse curry? En welke variaties staan er op de menukaart? Onze ervaringen bij Kiiro Rotterdam lees je hier!

Het interieur
Gelegen in de buurt van de Markthal, aan de kant van het water, vind je Kiiro: Japanese Curry House. Deze nieuwkomer is herkenbaar aan bonte kleuren, muurtekeningen in Japanse stijl en de karakteristieke Japanse kersenbloesem. Bij binnenkomst kun je twee dingen doen: direct een tafeltje zoeken of direct bestellen. Direct bestellen? Ja echt! Direct bij de ingang vind je namelijk bestelzuilen, waar je geheel je eigen bestelling kunt samenstellen. Daarover later meer. Eerst maar eens rondkijken en besluiten of je een plekje wilt zoeken onder de bloesems met uitzicht op de keuken of in de buurt van de mooie muurtekeningen.

Bediening & publiek
Het publiek bij Kiiro is divers, dit heeft alles te maken met het concept. Zo kun je bij Kiiro zowel terecht voor een snelle maaltijd voordat je richting de bioscoop of het theater gaat, maar kun je ook prima op je gemakje blijven tafelen. Omdat je zelf beslist wanneer je de bestelling doorgeeft, heb je dit zelf in de hand en hoef je na afloop niet ongemakkelijk iemand van de bediening te seinen en wachten voordat de rekening komt, deze heb je namelijk bij het bestellen al voldaan. Je kunt dus bestellen en gaan wanneer je wilt, super flexibel, ideaal als je het mij vraagt, zeker als je een film moet halen! Dit maakt Kiiro trouwens ook ontzettend geschikt voor groepen.

Kiiro
What’s in a name – Kirro betekent geel. De gele kleur van kurkuma, de belangrijkste specerij in Japanse curry en hieraan ontleent het allereerste Japanse Curry House haar naam. Bij Kiiro kom je natuurlijk voor de Japanse curry, maar wat kun je je hier nou bij voorstellen? De Japanse currybasis van Kiiro bestaat uit een gebonden groentenbouillon, komijn, koriander en fenegriek en zoals de naam doet vermoeden: kurkuma! Nu niet direct schrikken bij de gedachte aan kurkuma en/of koriander, deze currysaus is ontzettend lekker (lees: en smaakt niet naar zeepsop mocht je als korianderhater, zoals ik, daar bang voor zijn). Daarnaast kun je doorgeven welke mate van pittigheid je wilt dat je curry is, ook wel zo fijn! De Japanse currysaus wordt standaard geserveerd met rijst, maar de groenten en proteïnebron kies jij helemaal zelf! Zo kun je naar hartelust zelf jouw eigen vegetarische of veganistische variant samenstellen. Zo is er voor ieder wat wils, ook voor gemengde groepen van vegetariërs, veganisten, flexitariërs, carnivoren en alles daar tussenin ?

Menu
Meer over het menu. Laat je niet afschrikken door de bestelzuil met oneindige keuzemogelijkheden, één stapje tegelijk, het systeem loost je er doorheen. Zo zijn er verschillende voorgerechten, oneindige mogelijkheden voor het samenstellen van je eigen curry en tot slot: toetjes! Mocht je hier bij voorbaat keuzestress van krijgen, lees dan vooral even mee terwijl ik je vertel welke vega(n) keuzemogelijkheden er zijn in het menu:

Stap 1: kies een basis 

  • tofu
  • vegetarische kip
  • vegetarische kip katsu (crunchy)

Stap 2: kies je spice

  • pittig (variërend van normaal, medium, pittig, heet tot extreem pittig)
  • zoet (variërend van normaal, zoet, zoeter tot zoetst)

Stap 3: kies je toppings

  • in je curry: gesmolten jonge kaas, gesmolten vega jonge kaas, zoete aardappel, wortel, edamame bonen, pompoen, aardappel en/of sperziebonen
  • op je curry: gedroogde knoflook, kimchi, knapperige knoflookplakjes en/of knapperige ui

Stap 4: pak een tentkaartje met een nummer

Deze vind je aan de zijkant van de bestelzuil. Toets het nummer dat op je kaart staat in aan het einde van je bestelling, reken af en zoek een plaatsje voor jou en je tentkaart. Zo weet de bediening je te vinden om je bestelling bij je langs te brengen, handig!

Stap 5: loop nog een keer terug voor een toetje

Als je nog kunt lopen of rollen na de Japanse curry, of als je een speciale toetjesmaag hebt zoals wij, raden we je aan om nog een toetje te nemen of te delen. De opties: softijs met zoute karamel, chocolade of matcha – YUM!

Al met al…
…worden wij heel erg blij van Kiiro Rotterdam en de Japanse curry die er geserveerd wordt. Ik wist dus zelf oprecht niet dat er in Japan ook veel curry gegeten wordt. Op de een of andere manier denk ik aan Japan toch snel aan sushi en ramen, maar ook curry mag aan dit rijtje toegevoegd worden. Wat een feest, je eigen curry samenstellen, niet voor verrassingen komen te staan qua pittigheid en gewoon alle favoriete toppings in je bestelling verwerken. Daarnaast is dit de ideale plek om af te spreken, bijvoorbeeld na werk met je thuiskantoor-collega of voordat je naar een film of voorstelling gaat. Of om af te halen natuurlijk, want dit ultieme comfort food is ook uitermate geschikt om lekker thuis op te eten!

Kiiro Japanese Curry House – Posthoornstraat 524, 3011 WD Rotterdam – www.kiiro.nl

Ben jij bij Kiiro Rotterdam geweest om de Japanse curry te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Bron: de hippe vegetariër