Met het Japanese Curry House Kiiro wordt een nieuwe eetcultuur geïntroduceerd

Bron: De Buik Rotterdam

Na maanden proefkoken op het hoofdkantoor in de Spaanse Polder en vele reizen naar Japan, heeft het team van Kiiro de perfecte smaak ontwikkeld. Functioneel eten met een hoge kwaliteitsnorm, dat is wat ze gaan doen aan de Posthoornstraat. Met het Japanse Curry House willen Robin Bravenboer, Merijn Sips en Joris Knappert een nieuwe eetcultuur in Europa gaan introduceren. 

Eigen smaak ontwikkelen 

De afgelopen tijd zijn ze bezig geweest om het concept voor te bereiden in kwaliteit van eten. Met een gedeponeerd recept met producten uit Japan hebben ze hun eigen smaak ontwikkeld. “We zijn zo overtuigd van de smaak. Als mensen bij ons komen proeven en ze het niet lekker vinden, hoeven ze ook niet te betalen. Het is supermooi rond in je mond, heel herkenbaar terwijl je het misschien nog nooit gegeten hebt. Een mooie wijn blijft ook in je mond hangen, dat is met dit eten ook zo en daarom zijn wij zo enthousiast.”  

Japanese Curry House 

De curry’s die vanaf 20 februari in het Japanese Curry House Kiiro verkrijgbaar zullen zijn, zijn anders dan de Indische curry die de meeste mensen kennen. “Het heet curry en is curry, maar heeft een andere smaakopbouw dan de meeste mensen kennen. Curry is een van de meest gegeten producten in Japan. Wij willen die eetcultuur hierheen halen.”  

Hiervoor hebben ze al honderden mensen het gerecht laten proeven. Opmerkelijk was dat het voor veel een hele herkenbare smaak is op de een of andere manier en ook kinderen het heel lekker vinden door de milde smaak. De basiscurry is vegetarisch en bestaat onder andere uit een mix van verschillende groentes, gezonde ingrediënten en verschillende specerijen waaronder kurkuma. Deze is te combineren met allerlei ingrediënten die zorgen voor de variatie. Vandaag trek in tofu en de volgende keer in kip is dus geen probleem.  

Functioneel eten van hoge kwaliteit 

“Hoe kan ik nou uitleggen dat wij de allerlekkerste Japanese curry hebben? We willen mensen uitdagen om het te komen proeven. Iets nieuws introduceren is niet altijd makkelijk, dus we zijn op zoek naar mensen die open staan voor nieuwe dingen en werelds kunnen denken.” De nieuwe eetcultuur die de heren willen creëren zit ook in het moment van eten. Ze hebben geprobeerd om de authentieke smaak uit de straten van Tokyo naar Nederland te halen. Met Kiiro zitten ze in het functionele eten: lekker en goed, maar wel snel (indien gewenst). “Je kunt binnen twintig minuten heel lekker gegeten hebben en weer door, maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om langer te blijven zitten. Het kan snel, maar dit hoeft niet altijd. We willen dat je zelf in controle bent van hoe je het wil invullen. ”  

Door de gerecht keus die geschikt is voor zowel de vegetariër als de doorgewinterde carnivoor, de snelle zakenlunch als het diner met je kinderen en een middag met vrienden als tussen afspraken door alleen, worden veel doelgroepen aangesproken. Je kan bij Kiiro een compleet gerecht met drankje al voor acht á negen euro bestellen, waardoor het ook leuk is voor de portemonnee. Bovendien spelen ze ook in op bezorgen en afhaal.  

De curry’s 

De gerechten stel je helemaal naar smaak samen. Je kiest eerst een van de curry’s, waarbij je de keus hebt van plain tot verschillende katsu’s en (veggie) kip. Daarna kies je het spice level en vervolgens het zoetheidslevel. Tot slot kies je uit een van de toppings, zoals zoete aardappel en ingelegde pickels. Mocht je niet kunnen kiezen, zijn er ook acht favorites samengesteld.  

Eerste Japanse Curry House 

In de gloednieuwe locatie aan de Glashaven omgeef je je een beetje in een streetfood omgeving. Het ontwerp is gedaan door de Spaanse architect die ook Ikibana, Seve en Crazy Piano’s heeft ontworpen. Kiiro betekent geel in het Japans en de betekenissen van deze kleur slaan aan op de filosofie. Kiiro wordt het eerste Japanese Curry House in Nederland. Ze willen hierbij meegroeien met de vraag. Door het grote enthousiasme van de Rotterdammers nog voor de opening mogen we alvast mooi nieuws brengen: later dit jaar opent er een tweede locatie in de plint van de Markthal.

Bron: De Buik Rotterdam